tirsdag 10. februar 2009

En film du må se...Var og så filmen Doubt forleden. Vil du se en god katolsk film med noen brysomme moralske dilemmaer, så gå og se den. Anbefales!

Her er en kort intro: 
Det er 1964 og i St.Nicholas i Bronx prøver den karismatiske presten, Father Flynn (Philip S.Hoffman) å endre skolens strenge regime som lenge har vært forsvart med nebb og klør av søster Aloysius Beauvier (Meryl Streep), skolens jernhånd og rektor som setter sin lit til disiplin gjennom frykt. 

Politikkens vinder er i ferd med å snu i samfunnet og skolen har sågar tatt inn sin første fargede student, Donald Miller. Men når søster James (Amy Adams) deler sine skyldbetyngede mistanker om at Father Flynn retter for mye personlig oppmerksomhet mot Donald, setter søster Aloysius i gang et personlig korstog for å avdekke sannheten og få fjernet Flynn fra skolen. Uten noen form for beviser, men kun med sin egen moralske overbevisning, går søster Aloysius inn i en kamp med Father Flynn som truer med å ødelegge hele samfunnet med ugjenkallelige konsekvenser.

Hvis du har sett filmen, 
skriv din kommentar i kommentarfeltet!

1 kommentar:

Gunder sa...

Her er en god anmeldelse av filmen
- i Le Monde Diplomatique.

http://www.lmd.no/index.php?article=11819