mandag 5. april 2010

Prest til evig tid?

Den katolske kirke tar prestekallet alvorlig. Når noen vies til prest sies det at de blir "prest til evig tid". Har lurt litt på dette. Hva skal vi med katolske prester i himmelen? Eller altså...hva gjør de der? Neppe mange som trenger å høre skriftemål der oppe. Kanskje presten er med og holder måltid sammen med Jesus? Og hva med munkene og nonnene? De avgir jo "evige løfter". Evig klausur høres ikke bra ut... er nok ikke kalt til det.
Hørte om en prest i vårt bispedømme som sluttet som prest fordi han mistet troen, først på presterollen, så på Gud. Triste greier. Men en sterk historie likevel. Han måtte liksom starte helt på nytt. Han ville melde seg ut av kirken. Men det gikk ikke. En som blir katolikk får nemlig et uutslettelig merke i dåpen (og forblir katolikk enten han vil eller ei...) Derfor fikk han ikke lov å melde seg ut av kirken. Og endte opp som "katolsk agnostiker". Hvis noen skulle være i tvil: Selv den mest frafalne prest har ifølge kirkeretten lov (og plikt?) til å forvalte sakramentene i nødsfall... ellers ikke.

2 kommentarer:

Iselin Sunniva sa...

Pedofiliskandalane i Katolske miljø starta på 1960-talet. Berre endå eit bevis frå Gud på at Det andre vatikankonsiliet ikkje er Katolsk. Sjekk bloggen min kvitekristkvinne.blogspot.com

Iselin Sunniva sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.