torsdag 3. april 2008

Jomfru til besvær

Hva skrives om Jomfru Maria i dagspressen? Ordet ”jomfru” er jo blitt noe umoderne, så jeg tok et søk på ”Maria”. Det ga uventede resultater. Mesteparten av treffene gjelder jo hennes mange navnesøstre. Men med tanke på hvem jeg lette etter, ble lista ganske vill:

Nytt fra Maria
Fest med Maria
Kjæresten til Maria droppet pilegrimsferden
Moden Maria i levende live
Du milde Maria!
Min Maria er mer sexy (ikke fra en katolsk avis, nei....)
Maria sang for fem millioner
Orkanen ”Maria” treffer Norge i morgen
Vil ha Idol-Maria tilbake
Maria går til skolen
Intimt med Maria
Maria strålte mest
Folkets Maria
Maria til Oslo i neste uke
Formidable Maria!
Maria bak lukkede dører
Marias modige meninger
Maria gruer seg til å lese avisene (Kan forstå det!)

3 kommentarer:

heidruns hønseri sa...

Hei elgenen

Guds fred i stua, er det ikke sånn det heter?

Jeg heter Sverre og er 63 år, og er kastet ut fra.. skavissesann.. 6 "fora" ialt. Men kan ikke huske å være blitt excommunisert i Kirken og har tatt meg tilrette i Tromsø med det faste forsett at jeg viker ikke en millimeter fra mitt religiøse regime, går dette galt så er det værst for kjerka! Og kirken besto! Jeg gjenkjente den på signalemang og behandlet den som jeg har lært å behandle en stavkirke. Og gjenkjente det meste men måtte skjerpe meg meget for å kunne følge med.

Hvis du googler Carbomontanus, og sjekker Biskop Osbergs blogger i Dagbladet, så vil du se omtrent hven jeg er og hva jeg står for. Jeg er profesjonell nisse ansatt på kunstnerlønn direkte under sjefen med intet menneske over meg i gradene. En meget krevende stilling men også den mest lukurative stilling jeg noensinde har hatt og endelig med en punktlig og pålitelig sjef. Jeg / vi er luteranere, men jeg godtar kun en og bare en kirke og fordrar ikke kirker i flertall fordi det er i strid mot CREDO. Og regner meg da selvfølgelig som katolsk. Om noen regner noe annet så regner de galt.

Jeg har følt meg som Pavens ytterste boardercollie i pastor Vojtylas dage. Det er min jobb.

Og trives best blant hedningene for der har jeg mest å gjøre. Men på grunn av Credo 3. artikkel "De helliges samfunn" tar jeg kontakt her.

Jeg har noen rim om maria. jeg har sett over og samlet hva vi har i floraen og faunaen. Det, pluss Maridalen er omtrent alt vi har. men vi har og Enebakkmadonnaen og hedalmadonnaen, noe av det fineste i Europa. jeg har i mange år kommunisert med en tsjekkisk katolikk og våre premisser er vår før- reformatoriske kirkekunst som er identisk med deres. Der gjenkjenner de oss og vi gjenkjenner dem.

Hilsen Sverre.

'elgenen sa...

Hei, Sverre!
Så etter bloggen din, Heidruns Hønseri, men fant den ikke. Carbomontanus ser jeg deltar i mange debatter.

Anonym sa...

楓采,荷蘭村,亞士頓,湖水岸,水月雅緻,風緻主題,城市水棧,麗緹,簡愛,沐蘭,悅豪,高登,四季,愛莉園,微風,楓采,紅樓,麗景,七星,歐悅,楓采,桂冠,震點樂,歐悅,微風,沐夏,遊桐花,101,真善美,長青,港賓,甜蜜蜜,百老匯,箱根,碧雲天,采舍,涵碧園,愛情海,楓林,悅萊,花園,喜來登,春風,楓采時尚,麗緹,谷關明,圓緣,夢田,亞曼尼,花鄉,璽朵,允頌,春風,河堤,綠驛,御宿,激點,布拉格,青森,凱撒,柏克,國妃鷹堡,長興,花嫁情境,威尼斯,峇里島,日光花園,四季,春天,伊甸風情