fredag 4. april 2008

Klosterboom i TrøndelagI Norge har det eksistert klostre lenge. Noen finnes det bare ruiner igjen av, etter at reformasjonen og andre skumle ting tok dem. Men nå spirer og gror det igjen i klostervesenet.

Tautra i Trondheimsfjorden ligger et splitter nytt kloster, der cisterciensernonnene bor. De er en av de strengeste ordener og forlater ikke kloster-øya si hvis de ikke må. På samme øy finnes ruiner av et cistercienserkloster fra middelalderen.

Tiller i Trondheim ble det på mandag lagt ned grunnstein for et nytt Birgitta-kloster. Denne ordenen er grunnlagt av Den Hellige Birgitta av Vadstena og har fire nonner i Norge.

Ikke nok med det! På Munkeby ligger ruinene av et gammelt Cistercienserkloster som en gang ble forlatt. Nå foreligger planer om å reise et nytt kloster med trappist-munker. Munkene vil komme i løpet av 2008 og klosteret vil bli bygd i 2009. Les mer om det her.

4 kommentarer:

Fransiska sa...

Det skal ikke mangle på kloster i Trøndelag nei!=) Veldig bra, synes jeg. Men det kan godt komme flere.

Fransiska sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
'elgenen sa...

Hei, Fransiska!
Kommentarer kommer på trykk med en gang de blir skrevet, så jeg kan ikke "ikke publisere". Men jeg slettet den istedet. :o)
Jeg er ikke fra Trøndelag. Men jeg synes Trondheim er en utrolig facinerende by med Munke- og Klostergater, Domen, Frukirka, og alle mulige spor etter en katolsk storhetstid. (mimre mimre....)

Fransiska sa...

ja, fant ut det - men da var det allerede for sent:)

hehe, sant! det er ganske spennende å se på alle kirkene som var i trondheim sentrum bare. Det finnes ruiner fra disse kirkene, Vår Frues kirke og Domen er vel bare de to som står igjen. Også alle klostrene som var i Trondheim. Vi kan vel ikke annet enn å mimre, og være glade for at ting forandrer seg atter en gang - men nå til det bedre:)